Plaatje bij het artikel van ODBS de Touwladder

De noodlanding van Sinterklaas haalt de krant

WIERDEN - Het schoolplein van basisschool De Touwladder is afgezet. Sinterklaas en zijn pieten kunnen elk moment landen met een helikopter. Tenminste dat denken de leerlingen.

 De waarheid blijkt toch iets anders. „Sinterklaas moet zogenaamd een noodlanding maken en wordt vervolgens door de politie gebracht”, vertelt directeur Beatrijs Everts.
Op het moment dat de kinderen sinterklaasliedjes zingen en ongeduldig in de lucht kijken, komt er bericht dat de politie is opgeroepen en er nog geen auto beschikbaar is om de sint te brengen. De directeur probeert de kinderen enthousiast te houden en roept dat ze de helikopter in de lucht ziet. „Nee juf, dat is een vogel”,roepen de leerlingen.
Ondertussen zwelt het geluid van een helikopter aan. Binnen draait een leerkracht gniffelend aan de volumeknop van een geluidsinstallatie. Uit de speakers schallen de rotorbladen de kinderen tegemoet. De meesten hebben nog niet in de gaten dat ze voor de gek worden gehouden. Ze zijn ervan overtuigd dat het Sinterklaas is. Dan loeien er plotseling sirenes in de straat. Snel rennen kinderen naar de poort. Een politiewagen rijdt het pad op. De agenten openen de autodeur en daar is Sinterklaas. Hij vertelt dat hij een noodlanding heeft gemaakt en dat de agenten hem hebben gebracht. Diepgelovig knikken de leerlingen. Grap geslaagd.

 

http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/wierden/goedheiligman-maakt-noodlanding-in-wierden-1.6709633

 

 

Deel deze pagina: